Deze blog wordt niet meer geüpdatet. Ik verwijs je graag door naar mijn persoonlijke website: www.allegrafie.nl.

18 september 2013

OUTFIT / the men's pants
Trui Mango (zoals deze) / Pantalon H&M Men (deze vind ik ook erg mooi) / Loafers Nelly (hier) / Tas Mischa Barton (zoals deze)

The men's pants - Vandaag staat een beetje in het teken van menswear. Deze outfit is duidelijk geïnspireerd op mannenkleding en vanmiddag komt er nog een ander artikel online. Mannenkleding (of beter: oversized en alsof het van je opa had kunnen zijn) is een grote trend voor komend seizoen. We hadden natuurlijk al een tijdje de boyfriend jeans en de boyfriend blazers, maar dit najaar zien we bijvoorbeeld ook veel grote, oversized winterjassen.

Deze outfit ziet er volgens mij heel vrouwelijk uit, maar als je kijkt naar de afzonderlijke items dan wordt het al snel duidelijk. Loafers, de pantalon en zelfs de trui: oorspronkelijk komen ze allemaal rechtstreeks uit de man z'n kledingkast. Het voordeel van mannenkleding is dat het zo klassiek en tijdloos is. Neem nou de herenkostuums, die zijn weinig meer veranderd sinds de jaren '20 van de vorige eeuw en still going strong.

Ik merk bij mezelf dat mijn voorkeur steeds meer uitgaat naar dit soort klassieke kledingstukken. Mooie effen tops, pantalons, klassieke prints zoals strepen, ruiten, visgraat en pied-de-poule. Echte basics, misschien voor sommigen saai, ouderwets of truttig maar wat mij betreft onmisbaar in je kledingkast. Ik denk dat het stuk voor stuk items zijn waar we altijd op terug kunnen vallen. Sterker nog: ik gok dat ik (een variatie op) deze outfit over twintig, dertig jaar nog zal kunnen dragen.

Liefs,
Antoinet

P.S. volg everydayCHIC via Bloglovin'!

6 opmerkingen :