Deze blog wordt niet meer geüpdatet. Ik verwijs je graag door naar mijn persoonlijke website: www.allegrafie.nl.

14 september 2013

VIDEO / the chanel jacket


   

The Chanel Jacket - Het is geen geheim dat ik een soft spot heb voor alles wat met Chanel te maken heeft en ik ben dan ook ontzettend fan van de videoserie Inside Chanel. De filmpjes gunnen ons een kleine blik in de wereld achter Chanel, inclusief oude beelden van Mademoiselle Gabrielle herself. De rijke historie van het modehuis vind ik enigszins fascinerend (zou dat door mijn studie geschiedenis komen? Hmm...) en ik vind het leuk dat het op deze manier toegankelijk wordt gemaakt.

Het is grappig dat het jasje voor vrouwen tegenwoordig zo normaal is en dat bijna niemand er bij stil staat dat 1. dergelijke kleding voor vrouwen nog maar relatief korte tijd gebruikelijk is en 2. eigenlijk al dit soort jasjes rechtstreeks geïnspireerd zijn op het innovatieve jasje dat Coco Chanel ontwierp. Aan het eind van de jaren '50 en begin van de jaren '60 was het Chanel pakje (het tweed jasje plus bijpassende rechte rok tot op de knie) hét symbool geworden voor de onafhankelijke en stijlvolle vrouw. Meer dan vijftig jaar later is het misschien safe to say dat het Chanel jasje een iconisch en tijdloos kledingstuk is.

Wat ik nog niet wist, is dat het Chanel pakje nog een interessante side note heeft in de geschiedenis. Toen president Kennedy in 1963 werd vermoord, droeg zijn vrouw Jackie een roze variant van het tweed jasje, inclusief bijpassende rok. Het met bloed besmeurde pakje is nooit schoongemaakt en wordt nog steeds op een speciale geheime plaats bewaard (bron).

Een origineel Chanel jasje is echt zo'n item waarvan ik hoop dat ik 'm ooit in mijn bezit zal hebben. Ik houd van klassieke kledingstukken die ook vandaag de dag nog modern aanvoelen. Kleding die ultieme elegantie en vrouwelijkheid uitstraalt. Het Chanel jasje doet dat op een ongekende manier en nog net zo goed als vijftig jaar geleden. En tegenwoordig draag je 'm gewoon op een spijkerbroek.

Liefs,
Antoinet

Bovenstaand beeld: Pinterest

3 opmerkingen :

 1. Ja wat een klassieker! Zo'n één zou ik ook best willen hebben!

  Love,

  Rowan

  Ps: ENTER MY GIVEAWAY FOR A CHANCE TO WIN A PAIR OF INVITO BOOTS WORTH 100 EUROS!
  Bekijk ook eens mijn hardloop/training blog: FITSTERS IN LAW

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven! Ik moet zeggen dat ik het ook totáal niet erg zou vinden om een chanel jasje in de kast te hebben hangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk stukje heb je geschreven! Ik zou ook erg graag zo een jasje in mijn kast zien hangen.

  BeantwoordenVerwijderen