Deze blog wordt niet meer ge├╝pdatet. Ik verwijs je graag door naar mijn persoonlijke website: www.allegrafie.nl.

20 oktober 2013

INSPIRATION / shit bloggers wear


Shit Bloggers Wear - Modeblogs zijn er anno 2013 ontzettend veel en ook nog eens in talloze variaties. Naast persoonlijke stijl- en streetstyleblogs is er wat mij betreft nog een soort die in het oog springt: modeblogs met illustraties. En als ik die bekijk, word ik altijd toch een beetje jaloers.

Ik kan van mezelf misschien wel zeggen dat ik behoorlijk creatief ben, altijd al geweest denk ik. Het is niet voor niks dat ik een persoonlijk blog ben begonnen, waarin ik veel van die creativiteit kwijt kan. Onderwerpen bedenken, erover schrijven, fotograferen, de website vormgeven: ik doe het allemaal ontzettend graag. Maar ik vind het ook leuk om zelf dingen in elkaar te knutselen (ik haak veel), mijn huis mooi in te richten, te schilderen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar waarheidsgetrouw iets tekenen, nee. Dat heb ik nooit gekund en hoeveel ik ook zou oefenen, ik denk niet dat ik het ooit zal kunnen.

En daarom ben ik dus een beetje jaloers op bloggers die de mooiste fashion-illustraties maken. Maar ik mag niet klagen, want het blijft natuurlijk wel leuk om dit soort blogs te bekijken. Zoals de blog van Cecilia, die op het geniale idee kwam om de it-items die zo'n beetje alle bloggers dragen, vast te leggen op een eenvoudige getekende manier. Ontzettend leuk, 1. omdat het op grappige wijze duidelijk maakt (want: herkenbaar!) dat bloggers onderling inderdaad nogal eens in herhaling vallen met de items die ze dragen en 2. omdat het de over het algemeen veel te dure designer-items ineens (naar mijn idee tenminste) figuurlijk een stuk tastbaarder maakt nu ze een simpele getekende vorm hebben aangenomen.


Alles over het hoe en waarom van Cecilia's blog lees je hier. Wat vind jij van deze creatieve manier van bloggen?

Liefs en tot morgen,
Antoinet

9 opmerkingen :

 1. Wauw de illustraties zijn inderdaad prachtig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk en origineel idd! Ik wou dat ik zo goed kon tekenen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gemaakt en erg orgineel! Ik zal eens een kijkje nemen op haar blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het heel tof, en heel uniek ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Ik wou dat ik ook zo kon tekenen, en idd heel herkenbaar :)
  Naomi, x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I so agree! Especially for the skorts and Chanel flats.

  http://thevulgariangirl.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen