Deze blog wordt niet meer geüpdatet. Ik verwijs je graag door naar mijn persoonlijke website: www.allegrafie.nl.

7 oktober 2013

TREND / the cocoon coatThe cocoon coat - Rond deze tijd van het jaar zie ik altijd opvallend veel mensen klagen over winterjassen. En dan vooral over het niet kunnen vinden van eentje. En om heel eerlijk te zijn snap ik dat nooit zo goed. Ik heb namelijk het tegenovergestelde: ik zie altijd veel meer mooie jassen dan ik kan betalen én nodig heb.

Eén soort jas die ik dit seizoen heel mooi vind is de cocoon coat. De oversized jas, de boyfriend coat, hoe je het ook wilt noemen: als ‘ie maar groot is. De cocoon coat is wijdvallend, met afhangende schouders en een beetje retro. Wil je het helemaal goed doen, dan ga je dit najaar voor een versie in biggetjesroze. Maar om het even praktisch te houden: een jas is doorgaans toch een kleine investering, dus wellicht ben je beter af met een eehm... tijdlozer kleurtje.

Daarom selecteerde ik de mooiste cocoon jassen waarvan ik zeker weet dat ze nog een tijdje meegaan. Zodat je er ook volgend jaar nog wat aan hebt, en het jaar daarna. En misschien over een aantal jaar weer, wanneer de oversized trend een comeback maakt. Een kleine waarschuwing: de cocoon coat is niet voor iedereen even flatterend. Ben je net als ik aan de kleine kant, dan zijn hakken eronder wel een must. Wil je toch iets meer taille? Draag er dan gewoon een mooie riem bij.


1. camel met grote kraag 129,- Zara / 2. minimalistisch grijs 69,95 H&M / 3. lang en lichtgrijs 99,- H&M / 4. blauw met dubbele rij knopen 459,95 J.Lindeberg / 5. mannelijk zwart 99,- H&M / 6. tweekleurig met extra zakken 119,- Zara / 7. grijs met onafgewerkte randen 909,95 Neil Barrett / 8. rood met grote kraag 129,- Zara

Stiekem heb ik één van deze jassen al aangeschaft! Wanneer het straks lekker koud is zie je 'm waarschijnlijk nog veelvuldig langskomen, dus wen er maar vast aan. :)

Liefs en tot morgen,
Antoinet

P.S. volg je me al via Facebook of Bloglovin'? Vergeet niet dat je dan nog steeds kans maakt op deze mooie nagellak!


Bovenstaand beeld: thefashionguitar.com

10 opmerkingen :

 1. Oh ik heb een gelijkaardige van een paar jaar geleden.
  Nog nooit aangedaan, maar misschien haal ik hem wel eens uit de kast (:

  Liefs, Liese
  Cats & Dresses

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op winterjassen! Kan niet wachten tot we ze echt aan kunnen doen :)

  X Laura

  http://bagsandsushi.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa ze zijn leuk! Ik zal voor een grijze gaan. XO

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele leuke jassen! Voor de nummers 1, 4 en 8 vind ik heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie collage. Jassen zijn zo moeilijk om te kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh er zitten veel leuke jassen tussen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind ze echt superleuk :) Maar ze lijken me niet zo handig om echt warm te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen