Deze blog wordt niet meer geüpdatet. Ik verwijs je graag door naar mijn persoonlijke website: www.allegrafie.nl.

5 oktober 2013

VIDEO / chanel spring 2014Chanel spring 2014 - We zitten natuurlijk net lekker met z’n allen in de herfststemming (ik wel tenminste), maar feit is dat de nieuwste trends voor het voorjaar van 2014 alweer bekend zijn! Alle grote internationale fashion weeks hebben we alweer gehad, tijd voor de modewereld om alles te verwerken, te evalueren en in nieuwe, voor ons betaalbare, collecties te stoppen.

Eén van de hoogtepunten van fashion week is natuurlijk altijd de show van Chanel en Karl Lagerfeld wist er opnieuw een waar kunstwerk van te maken. Letterlijk dit keer, want de collectie werd getoond in een setting die nog het meeste weg had van een kunstgalerie en de kleding en accessoires waren ondergeklad alsof het canvas was. Wat het natuurlijk ook is, als je erover nadenkt.

Is het mijn smaak? Nou nee, niet bepaald. Daarvoor is het me allemaal net iets te veel en te jaren ’90. Ik bedoel: glimmende wijde broeken met naveltruitjes, really? Maar creatief is het absoluut. En véél. En gevarieerd! En het is onmiskenbaar Chanel. Tweed, schakels en parels: het zit er allemaal weer in. Misschien weet je de collectie (net als ik) beter te waarderen nadat je dit filmpje hebt gezien, waarin Lagerfeld een tipje van de sluier van zijn creatieve brein oplicht.

Ik kan er nog veel meer over zeggen, maar laat ik het kort houden. Daarom snel wat ik het leukst vond aan de collectie: de parelketting in een geheel nieuwe vorm, geïnspireerd op koptelefoons (en very flattering, aldus Karl). En de hakken met ingebouwde sok, die nog het meeste weg hebben van ouderwetse slobkousen. Leuk!

   

Geniet van je weekend!

Liefs en tot morgen,
Antoinet

P.S. volg je me al via Facebook of Bloglovin'? Vergeet niet dat je dan deze mooie nagellak kunt winnen!

Bovenstaand beeld: Style.com

2 opmerkingen :

 1. Ik vind er best wel mooie kleding tussen zitten, maar zie ook wel zeker dingen voorbij komen wat ik zelf niet zo snel zou aantrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nice video & post !
  Maybe we follow each other !?
  If yes, let me know when you´re follow me & ill follow back :)

  Happy Sunday !

  www.YulieKendra.com

  BeantwoordenVerwijderen