Deze blog wordt niet meer geüpdatet. Ik verwijs je graag door naar mijn persoonlijke website: www.allegrafie.nl.

7 november 2013

SHOPPING / the fedora hat


The fedora hat - Ik ben eruit, ik wil een fedora. Ik heb niet echt een 'hoedenhoofd', ik denk dat mutsen en baretten mij gewoon veel beter staan. Hoeden zijn eigenlijk altijd te groot, zitten vervelend, ik ben bang dat ze afwaaien... en toch wil ik er één. Want een hoed maakt elke outfit zoveel cooler. En dan met name de wollen fedora, die een echte klassieker is met zijn deuken van boven en aan de zijkant.

Hij staat elegant, zelfverzekerd en een tikje mannelijk: volgens mij een uitstekende combinatie. Daarbij is 'ie ook nog eens warm, dus perfect voor het najaar. Wind en regen zou die prima moeten kunnen doorstaan. Tenminste, als hij niet afwaait. En met een wollen hoed zou ik een paraplu stiekem toch wel aanbevelen. Zodra ik er één heb gevonden die me past, zullen jullie 'm zeker terug zien hier op 't blog.


1. Zwart 14,95 H&M / 2. Bordeaux 40,43 Catarzi / 3. Camelkleur met ketting 22,95 Zara / 4. Donkergroen 67,32 Barbour / 5. Lichtbruin 29,99 Mango / 6. Camelkleur 114,56 Paul Smith / 7. Wijnrood 14,95 H&M / 8. Donkerblauw met zwart 39,95 Zara

Ik zocht alvast een aantal mooie exemplaren op. Ik vind de fedora super mooi in een simpele kleur als zwart, bruin of grijs. Maar dit zou mijn blog niet zijn als ik niet ook een paar mooie donkerrode exemplaren zou delen. Ze zijn allemaal best betaalbaar, want geloof me: voor zo'n vijftig euro heb je al een hoed van uitstekende kwaliteit. Bij duurdere hoeden zul je vooral betalen voor het design, bijzondere details en de merknaam. En natuurlijk zijn er ook hoeden voor een kleiner budget (lees: H&M!).

Liefs,
Antoinet

Bovenstaand beeld: Stockholm Streetstyle

1 opmerking :

  1. Ja deze vind ik prachtig! Leuk weetje: Wist je dat Fedora ook de titel is van een film van Billy Wilder? Uit 1978, en wat mij betreft echt een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen