Deze blog wordt niet meer ge├╝pdatet. Ik verwijs je graag door naar mijn persoonlijke website: www.allegrafie.nl.

27 november 2013

SHOPPING / velvet


Velvet - Zacht, vrouwelijk en een tikje mysterieus... je moet ervan houden, maar dat fluweel een bijzondere stof is, is zeker. Ik heb absoluut een zwak voor fluweel, of velours (het verschil tussen de twee is nagenoeg verwaarloosbaar en beide namen worden bovendien vaak door elkaar gebruikt), omdat de stof zo'n mooie glans heeft en zo'n rijke, luxe uitstraling. Desondanks is het een beetje oppassen met de stof. Als je het goed doet staat het geweldig, maar er is ook een kans dat het er nogal tacky en 'huispak' uit gaat zien.

Fluweel is gegarandeerd een succes wanneer je kiest voor een mooie, niet te korte of strakke jurk, of wanneer je het wat subtieler verwerkt in bijvoorbeeld accessoires of schoenen. Fluweel is de perfecte stof voor in de winter, omdat het zo warm en zacht aanvoelt. De bijzondere glans maakt het extra feestelijk, waardoor het wat mij betreft de ideale optie is wanneer je een outfit zoekt voor kerst of oud en nieuw. De mooiste (en betaalbare, dat gaat bij mij altijd hand in hand) fluwelen items vond ik bij H&M. Dit zijn mijn favorieten.Voor mezelf kocht ik de fluwelen legging in goudbruin. Sindsdien heb ik 'm het liefst elke dag aan, want hij is echt ongelofelijk zacht en comfy. Hoe denken jullie over fluweel?

Liefs,
Antoinet

Bovenstaand beeld: via Pinterest

4 opmerkingen :

  1. Ik vind Velvet erg mooi! Ik heb dat jurkje ook gepast, helaas is die heel kort en heb ik hem terug gestuurd!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw mooie schoenen! Zo ook maar eens online kijken. Ik heb je blog trouwens genomineerd voor een liebster award: chantalligator.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen